Sztárok és sztárszépítők

Kifogástalan ruhák, ragyogó smink és haj, gyönyörű bőr. A világ lassan ugyan változik, de egyelőre a sztároknak mindezt folyamatosan teljesíteniük kell, ha nem szeretnének kommentek csataterén élni. Vajon kik és hogyan segítenek nekik ebben? Hírességeket és kedvenc szépségszakembereiket kérdeztük közös történeteikről, trükkjeikről és titkaikról.

Csisztu Zsuzsa és jóbarátja, a plasztikai sebész, Dr. Kárász Tamás

Ha az arcáról van szó, Zsuzsa csak Tamásban bízik. A műsorvezető-újságírónőt néhány éve orvos férje mutatta be a neves plasztikai sebésznek egy baráti összejövetelen. A társaság azóta is összejár, a beszélgetések révén pedig hamar bizalom alakult ki a két elfoglalt szakember között, amit később rendelői konzultáció követett. Ahogyan Zsuzsa fogalmaz, szereti Tamásban, hogy sokszor inkább lebeszéli az újabb és újabb ötleteiről, míg az orvos nagyon kedveli a műsorvezetőnő lendületes energikusságát.

Miért keresnek fel manapság a hölgyek leggyakrabban plasztikai sebészt?

Dr. Kárász: Húsz éve főként nagyobb, alapműtéteket végeztünk a leggyakrabban, főként orr-, mell-, vagy hasplasztikát. Mára egyre inkább az arc felé fordulunk, a finom, természetes hatású, kisebb beavatkozással járó anti-aging kezelések irányába. Ami drasztikusan látványos és túlzó, lassan visszaszorul – kivéve sajnos az influencerek világát, ahol még mindig ez a jellemző. Általánosságban, a kisebb anti-aging műtétek és a prevenciós, non-invazív eljárások a legyakoribbak. Ilyenek például a mezoterápiás, vagy saját vérterápiás PRP kezelések a bőrminőség javításra, vagy a mimikai ráncok, a szemöldök és szemkörnyék simítására alkalmazott botox-terápiák, illetve a nyugalmi ráncok ellen javasolt hyaluronsavas feltöltések. De ha valaki kevésbé szerencsés alkat és megnyúlt az arcbőre, neki akár negyven éves kora előtt is csak a plasztika lehet az igazi, tartós megoldás. 

“Ha az arcáról van szó, Zsuzsa csak Tamásban bízik.”

Zsuzsa: Én mindig is azok közé a nők közé tartoztam, aki maximum csak a saját vonások megőrzését célzó, apró, non-invazív beavatkozásokat tudta elképzelni, miközben persze az ember igyekszik egyfajta méltóságteljes fiatalság- megőrzésre. Tamással sok mindenről beszélgettünk már, nekem nagyon meggyőző volt az Ő szakmai háttere. Így amikor mesélt a non-invazív lehetőségekről, hamar megtaláltuk azokat, amik nekem a legszimpatikusabbak voltak. 

Egy fodrász, egy sminkes gyakran látja a vendégeit. Hogy alakul ez az esztétikai kezeléseknél, és Zsuzsa esetében?

Dr. Kárász: A non-ablatív módszerek nem véglegesek, inkább prevenciós megoldások, ezeket tehát ismételni kell. Míg egy arcplasztika általában nyolc-tíz évig tart, hyaluronos kezelésre nagyjából évente, botoxra négy-hat havonta szükség van, és egy szájfeltöltés is körülbelül fél évig tart. Zsuzsi szerencsés és nagyon szép a bőre, jó a genetikája, csontos az arca, így nála PRP és mezoterápiás kezeléseket használunk. Ezeket nagyjából három hetente ajánlott ismételni, ezért gyakran találkozunk.

Zsuzsa: Szeretek rendszeresen eljárni Tamáshoz, még a klinika környezete is megnyugtató. Az ember a kezelések után úgy érzi, tett valamit magáért, megpróbálta egy picikét lassítani az idő kegyetlen előrehaladását. Persze a fiatalosság érzéséhez muszáj egyfajta belső harmónia és fittség, különben mindez csak átmeneti sebtapasz lehet. Hisz az arcra végül is az ül ki, ahogyan az ember érzi magát.

(Az eredeti cikk a Nők Lapja hasábjain jelent meg.)