Állplasztika

Az áll implantátum beültetése nem tartozik a leggyakoribb plasztikai beavatkozások közé. Egy túl széles, markáns áll gyakran férfias megjelenést ad a női arcnak. Az előnytelen és nem harmonizáló áll korrekciójára kínál megoldást az állplasztika, mely során csökkenthető az állcsont szélessége és hosszúsága, vagy implantátum beültetésével hangsúlyozható az áll formája. Az állplasztikát minden esetben altatásban végzik, melynek ideje 1 óra. Az állműtét a száj belsejében, a nyálkahártyán ejtett metszésen keresztül történik. Az implantátum nélküli műtét során eltávolítják a felesleges csontrészleteket, majd kialakítják a kívánt formát.

“Az előnytelen és nem harmonizáló áll korrekciójára kínál megoldást az állplasztika”

Az áll formálása történhet állimplantátummal vagy az állát tartó csont áthelyezésével.

Sokféle implantátum áll rendelkezésre, amelyek különféle anyagokból készülnek, beleértve a szilikont vagy más anyagokat is. Nem áll rendelkezésre bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a szilikon implantátumok bármilyen betegséget okoznának. Sebészünk konzultál Önnel, és megvitatja a használandó implantátum típusára vonatkozó javaslatokat.

Az eljárás során a sebész bemetszést végez az alsó ajak belsejében vagy az áll alatt. A sebész ezután áthelyezi az állcsontot, vagy behelyezi az implantátumot ezen a bemetszésen keresztül.