Mellplasztika

Mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás a mellimplantátumok vagy zsírtranszfer használatával növeli a mell méretét. Ezzel az eljárással a fogyás vagy terhesség után elvesztett mell térfogata is helyreállítható, lekerekítettebb mellforma érhető el vagy javítható a természetes mellméret-aszimmetria.

A mellnagyobbítást mammoplasztikának is nevezik. Ha a páciens más testrészéből származó zsírt használnak fel a javított melltérfogat létrehozására, az eljárást zsírtranszfer mellnagyobbításnak nevezik.

Mit tehet a mellnagyobbító műtét?

  • Növeli a mellek teltségét és vetületét
  • Javítja a mell és a csípő körvonalának egyensúlyát
  • Erősítsi önképét és önbizalmát

Egy mellemelés fiatalosabb és emelkedettebb mellprofillal fiatalíthatja meg alakját

Mellimplantátum - eltávolítás

Mi az a mellimplantátum-eltávolító műtét?

A mellimplantátum-eltávolító műtét célja a mellimplantátum eltávolítása mellnagyobbításos vagy emlőrekonstrukciós betegeknél. Ezen eljárások során a sebész a szilikonanyagot is eltávolíthatja az implantátum szivárgásából és a mellkapszulából, amely a mellimplantátum behelyezése után képződő hegszövet.

Az implantátum beültetése után kialakuló hegszövet gyakran puha, nem kell eltávolítani, de megkeményedhet, fájdalmat és kényelmetlenséget okozva. Ez gyakran az implantátumok és a hegszövet eltávolításának oka.

A mellimplantátumok nem élethosszig tartó eszközök, ezért fontos, hogy körülbelül 10-15 évente cseréljék ki vagy távolítsák el őket. Ez a döntés jellemzően az egyénen és a páciens szükségletein és vágyain alapul.

Egyes esetekben az implantátum külső héja elromlik, aminek következtében szilikon szivárog, és az implantátum körüli hegszövet megkeményedik. Fontos megérteni, hogy ezért az implantátumokat el kell távolítani.

Mellfelvarrás

A mellfelvarrás, más néven mastopexia, megemeli a melleket a felesleges bőr eltávolításával és a környező szövetek megfeszítésével, hogy újraformázza és alátámassza az új mellkontúrt.

Néha a bimbóudvar idővel megnagyobbodik, és a mellemelés ezt is csökkenti.

Egy mellemelés fiatalosabb és emelkedettebb mellprofillal fiatalíthatja meg alakját. A nők mellei az idő múlásával gyakran megváltoznak, elveszítik fiatalos formájukat és feszességét. Ezeket a változásokat és a bőr rugalmasságának elvesztését a következők okozhatják:

  • Terhesség
  • Szoptatás
  • Súlyingadozások
  • Öregedés
  • Gravitáció
  • Átöröklés