Arcplasztika - Facelift

Az arcplasztika vagy rhytidectomia olyan sebészeti beavatkozás, amely javítja az öregedés látható jeleit az arcon és a nyakon, mint például:

  • Az arcbőr ellazítása, ami megereszkedett
  • Az orr és a szájzug közötti hajtásvonalak mélyítése
  • Lehullott vagy eltűnt zsír
  • Az arcokon és az állkapocsban fejlődő pofák
  • Laza bőr és felesleges nyaki zsír, amely dupla áll vagy „pulykanyak” formájában jelenhet meg

Az arc fiatalos kontúrjainak elvesztését számos tényező okozhatja, beleértve a bőr elvékonyodását, az arc zsírtartalmának elvesztését, a gravitációt, a nap által okozott károkat, a dohányzást, valamint az öröklődést és a stresszt.

Az arcplasztikával együtt végrehajtható egyéb eljárások a szemöldökfelhúzás és a szemhéjműtét az öregedő szemek megfiatalítására. Az elvesztett zsírmennyiség pótlására zsírtranszfer vagy töltőanyagok javasoltak. A bőr minőségének és textúrájának javítására olyan bőrkezeléseket lehet ajánlani, mint az IPL, dermabrázió, peeling vagy lézer.

Az arcplasztika javítja az öregedés látható jeleit az arcon és a nyakon

Mi az az arcplasztika?

Az arcplasztika célja az orcák térfogatának növelése vagy emelése. Vannak, akiket zavar, hogy arcuk az életkor előrehaladtával veszít, vagy akár megereszkedik. Mások arcán soha nem alakul ki a kívánt térfogat, és zavarják őket a laposnak vagy vékonynak tekinthető arcok.

Az arcplasztika lehetőségei:

Az orcák megnagyobbítására és erősítésére szolgáló érvényes műtéti lehetőségek a zsírbeültetés/transzfer (ahol a páciens saját zsírját használják) vagy szilárd arcimplantátumok alkalmazása. Egy nem sebészeti lehetőség az injektálható töltőanyagok használata az orcák javítására, amelyet a dermális töltőanyagok oldalon találunk.