Az orrplasztika menete

Az orrplasztika, amelyet a betegek néha „orrműtétnek” vagy „orrformázásnak” neveznek, javítja az arc harmóniáját és az orr arányait. Korrigálja az orr szerkezeti hibái által okozott légzési zavarokat is.

Mit lehet kezelni az orrplasztikával?

  • Az orr mérete az arc egyensúlyához viszonyítva
  • Az orr szélessége a hídnál vagy az orrlyukak méretében és helyzetében
  • Orrprofil látható púpokkal vagy bemélyedésekkel a hídon
  • Az orrhegy megnagyobbodott vagy gömbölyű, lelógó, felfelé vagy kampós
  • Nagyok, szélesek vagy felfelé forduló orrlyukak
  • Orr aszimmetria

Ha szimmetrikusabb orra vágysz, ne feledd, hogy mindenki arca bizonyos mértékig aszimmetrikus. Az eredmények nem biztos, hogy teljesen szimmetrikusak, bár a cél az arc egyensúlyának és helyes arányának megteremtése.

Orrplasztika az eltért septum korrekciójára

Az elzáródott légutak javítására végzett orrműtét az orr szerkezetének alapos értékelését igényli a légáramlással és a légzéssel kapcsolatban.

A légzészavar egyik leggyakoribb oka, az eltért septum korrekciója az orr szerkezetének a jobb illeszkedés érdekében történő beállításával érhető el.

“Orrplasztikánál nagyon fontos, hogy nagy  tapasztalattal rendelkező orrspecialistát válasszunk.”

Orrplasztikánál nagyon fontos, hogy nagy  tapasztalattal rendelkező orrspecialistát válasszunk, így az elvárt eredmény biztosan nem marad el.
A formai korrekcióval egy időben, ha szükséges, akár az orrlégzés is javítható, ezzel is hozzájárulva egészsége megőrzéséhez.

Az orrplasztika során a kiemelkedő szakmai tudás mellett fontos szerepet kap az orvos művészi érzéke is, mivel az orrnak döntő szerepe van az arc harmóniájának megteremtésében. Dr Kárász Tamás a műtétek során a legnagyobb gonddal ügyel arra, hogy csak azokat a szükséges változtatásokat végezze el, melyek mellett az eredmény teljesen természetes marad, megőrizve ezzel a páciens arcának eredeti karakterét és szépségét. Orrplasztika során gyakran már finom változtatások is nagyfokú javulást eredményeznek mind esztétikailag, mind funkcionálisan.