Újdonságok a szépségünkért

Hot: Milyen változások történtek a plasztikai eljárásokban az elmúlt évben és mi várható még a közeljövőben?

Kárász: Jó látni, hogy fiatalságunk és egészségünk megőrzése érdekében egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra, tisztán táplálkozásra és a rendszeres mozgásra, bár felgyorsult világunkban nem kevés idő és energia befektetésre van szükség, hogy ez egy már kialakult rendszert alkosson életünkben.

Mint minden területen napjainkban, úgy a szépségiparban és a plasztikai műtéteknél is a reformok korát éljük. Egyre inkább előtérbe kerül a természetes szépség megőrzése, de sajnos azt tapasztalhatjuk, hogy egy kozmetikai kezelés, egy minőségi – árkategóriájában is magasabb arckrémekkel, ugyan a bőr minőségét tudjuk javítani, de az idő múlásával járó kialakult problémákon már nem nyújt elegendő megoldást.

Hot: Ilyenkor fordulhatunk ezek szerint egy plasztikai sebészhez. Milyen beavatkozások jöhetnek számításba további alternatív megoldásként?

Kárász: Több területen is történtek innovatív változások, követem a legújabb megjelenő trendeket, mely által az eddigieknél többen el fognak gondolkodni, akiknek kétségeik, félelmeik voltak a plasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban.

Amit meg is említenék elsőként, az egy új fajta implantátum, melyet az eddigi munkám során is használt Polytech Health Aesthetics bocsájtott a piacra sokak örömére, hiszen ez az első olyan implantátum, amely 30%-al könnyebb, mint bármilyen más implantátum. A súly csökkenését a szabadalmazott B-Lite gél felhasználásával tudták elérni, amely levegő buborékokkal és  mikrogömbökkel dúsított kohezív szilikon gél.

“Mint minden területen napjainkban, úgy a szépségiparban és a plasztikai műtéteknél is a reformok korát éljük.”

A B-LITE a valaha volt leginnovatívabb termék a mellimplantátum piacán, ezért egyértelműen nálunk is bevezetésre került.

Hot: Milyen előnyei vannak így egy normál implantátummal szemben?

Kárász: A B-LITE mellimplantátumok lényegesen könnyebbek, ennek egyértelmű előnyei vannak, kevésbé veszi igénybe a mell szöveteit, miközben kialakítjuk a kívánt méretet és formát.

Ez óriási előrelépést jelent kényelmi szempontból is, mivel kisebb súlyt kell hordozni, elkerülhető a hátfájás és az elért eredmény élettartama meghosszabbodik.

Árkategóriáját tekintve természetesen, mint minden legújabban megjelenő termék a piacon, magasabb, de a befektetés megtérülése az első pillanattól számítva érzékelhető és a jövőre nézve csak pozitív hatását fogják pácienseim élvezni.

Hot: Milyen területen lehet még a plasztikábai sebészetben fejlődni?

Kárász: Speciális területem az orrplasztika, fül-orr gégészként az egész orrot operálom, ami nagyon fontos, hogy a funkcionális része is rendben legyen egy operációt követően, ezért ez így merőben összetettebb feladat.

Hazánkban egyedül én, de a világon is kevesen használják a Piezo Ultrasonikus vágot, a kalapácsvéső helyett, így nem roncsolva a lágyszöveti részeket, sokkal precízebb munkát lehet végezni és a felgyógyulási időt is csökkenti.

Ezt az eszközt is lehet alkalmazni egy eljárásban, amit  PUSH-DOWN vagy LET DOWN technikának nevezünk. 

(Az eredeti cikk a HOT! Magazin hasábjain jelent meg.)