Az orrplasztikáról általánosságban

Orrplasztika alatt az orr külsejének előnyösebbre formálását értjük sebészi úton. A leggyakoribb plasztikai beavatkozások között tartják számon világszerte. Szakavatott kezekben az egyik legnagyobb páciens elégedettséget kiváltó esztétikai eljárás. Azonban szakmailag mégis a legnehezebbnek tartott műtét, ami  a páciensek pszichéjére is nagy hatással van.

A páciensek alapvetően két okból kifolyólag döntenek a műtét mellett. Az egyik esetben a páciens elégedetlen a veleszületett orrformájával vagy  egy baleset vagy betegség következtében kialakuló deformációt szeretné helyreállíttatni. Kampós lógós orr esetén nemcsak az arc vonásai lesznek harmonikusabbak hanem sokkal fiatalabbnak tűnik az arc. Nagyon gyakran funkcionális problémák is fennállnak egy eldeformálódott orrnál (orrsövényferdülés stb.) és sokaknál ennek javítása is fontos szempont az orrplasztika során. 

Orrplasztikánál nagyon fontos, hogy nagy  tapasztalattal rendelkező orrspecialistát válasszunk, így az elvárt eredmény biztosan nem marad el.
A formai korrekcióval egy időben, ha szükséges, akár az orrlégzés is javítható, ezzel is hozzájárulva egészsége megőrzéséhez.

Az orrplasztika művészete

Az orrplasztika során a kiemelkedő szakmai tudás mellett fontos szerepet kap az orvos művészi érzéke is, mivel az orrnak döntő szerepe van az arc harmóniájának megteremtésében. Dr Kárász Tamás a műtétek során a legnagyobb gonddal ügyel arra, hogy csak azokat a szükséges változtatásokat végezze el, melyek mellett az eredmény teljesen természetes marad, megőrizve ezzel a páciens arcának eredeti karakterét és szépségét. Orrplasztika során gyakran már finom változtatások is nagyfokú javulást eredményeznek mind esztétikailag, mind funkcionálisan.